הסבר על תיקון מעליות מאת טכנאי מעליות
מעלית מהווה כלי שינוע של משאות ואנשים בכל העולם ומצוייה בכל מקום ברחבי העולם בבנייני מגורים, משרדים ועוד. זהו כלי שנמצא בשימוש מאסיבי ועל כן סובל מבלאי גבוה יחסית. תחזוק מעלית בשוטף ובטח בשעת תקלה היא אחריות בטיחותית ממעלה ראשונה שאינה סובלת דיחוי.
רצוי לקבל תחזוקה שוטפת מטעם חברה מקצועית, אמינה ומנוסה המחזיקה חלקי חילוף במלאי ומעסיקה טכנאי מעליות מקצועיים היודעים לטפל בכל מערכות המעלית, המכניות והחשמליות, תוך שימוש בחלקי חילוף מקוריים, באם צריך.
שני סוגי שינוע עיקריים של מעליות
- מעלית חשמלית – מונעת על גיר ומנוע חשמלי שתפקידם לסובב את גלגל ההינע אשר מתווך בין המעלית למשקולת שנעה במקביל ובאופן מנוגד אליה. ישנן סוגים שונים של מעליות חשמליות בעלות גיר וללא. מעליות בעלות גיר הן מעליות שיש בהן שני סוגי מהירויות ולפני עציה המעלית מאטה והנוסעים בה חווים עצירה נעימה יותר, ללא חבטה. במעלית חשמלית ללא גיר צריכת החשמל עולה וההבדל ניכר בהוצאות הבניין. מהירות המעלית נקבעת בהתאם לסוג הבניין ומשתנה מבניין לבניין.
- מעלית הידראולית – פועלת באמצעות משאבה חשמלית. המשאבה יוצרת לחץ גבוה של שמן שנוצר באמצעות דחיסה. הלחץ מגיע אל הבוכנה ההידראולית דרך הצינורות והיא זו שמניעה את המעלית כלפי מעלה. כאשר מופסקת עבודת המשאבה נפתח שסתום שמאפשר חזרה השמן למקומו וכך המעלית יורדת.
אלו מעליות שמותקנות בבניינים שאינם גבוהים. אלו מעליות אמינות, רחבות יותר היכולות לשאת משקלים גבוהים יותר ממעליות חשמליות ומשכך מחירם גבוה יחסית.
דרכי טיפול של טכנאי מעליות בסוגים שונים של מעליות
בדיקות תקופתיות, שיפוץ ותחזוק מעליות נקבע על פי התקן הישראלי ובהתאם לדרישות משרד העבודה ואי עמידה בזמנים הקבועים בחוק משמעם עבירה פלילית המונחת על כתפי בעלי המעלית באשר הם.
לכל מעלית ישנה התייחסות שונה ודרכי תיחזוק המיוחדות לה ולצרכים אותם היא משרתת:
- מעליות ישנות – מעצם טבע הדברים מעליות ישנות סובלות מבלאי גבוה ולכן חשיבות האחזקה והשירות היא גבוהה מספר מונים מתחזוק של מעלית חדשה. חברה לתיקון מעליות אמורה לשלוח טכנאי מעליות לבחון את מצב המעלית ולהמליץ על חידוש ו/או החלפה של חלקים שונים, תקולים או שחוקים.
- מעליות חדשות – כל מעלית במדינת ישראל חייבת לעמוד בדרישות תו תקן של מכון התקנים הישראלי טרם השימוש בה. גם מעלית חדשה חייבת לעבור בקידות תקופתיות על ידי טכנאי מעליות ולא משנה הסוג שלה (נוסעים או משא). פעם בחצי שנה הבדיקות ייערכו על ידי מהנדס מורשה.
- מעליות מחוץ לבניין – על פי רוב, התקנת מעלית חיצונית בבניין היא תוצאת כורח ולא העדפה. מעליות חיצוניות מאפשרות טווח רחב של עיצוב, סוג המעלית ובחירת גדלים מגוונים של תא הנוסעים. התקנת מעלית חיצונית אומנם אינה זולה כלל אולם היא אינה פוגמת באיכות החיים של הדרים בבניין בעת התקנתה ומקלה עליהם בשנים הבאות. היא אינה דורשת התקנת פיר בתוך חלל הבניין וכל העבודה היא חיצונית.
- מעליות בבניינים רבי קומות – חשוב שטכנאי מעליות יבצע בדיקות תכופות (כל שלושה שבועות לערך) ולא יאוחר משישה שבועות בין מועד בדיקה אחת לשנייה. כל חצי שנה חייבת להתבצע בדיקה על ידי בודק מעליות מוסמך.
- מעליות בבתים נמוכים – חשוב שטכנאי מעליות יבצע בדיקות אחת לחודשיים. כל חצי שנה חייבת להתבצע בדיקה על ידי בודק מעליות מוסמך.
חשוב לציין כי בחירת סוג המעלית תלוייה בגובה הבניין ואופי השימוש הנדרש מהמעלית. בכל מקרה, חשוב לבחור חברת מעליות אמינה וידועה בשוק, כמו ישראליפט או ברלינר וכו' על מנת להבטיח איכות ואמינות של המוצר עצמו.
כמה עולה לתקן מעלית ? טכנאי מעליות מחירים לצרכן.
עלויות תיקון מעלית
נסקור בקצרה עלויות תחזוקה ותיקון מעליות:
- ביקור טכנאי מעליות לבדיקה (תוספת של עד 5% למיקום רחוק) – 200 – 500 ₪
- דלתות מעלית (כנף, החלפה) – 4,900 – 8,100 ₪
- דלתות מעלית (אוטומטי) – 7,900 – 10,000 ₪
- החלפת כבלים (לא כולל ביקור) – 20 – 30 ₪
- לוח פיקוד – 16,500 – 36,500 ₪
- מראה בתא נוסעים 450 – 850 ₪
- התקנת מערכת כריזה – 6,500 – 9,500 ₪
- החלפה/התקנה של לחצן קומה בחדר מדרגות – 550 – 800 ₪
- התקנת מעלית חשמלית לשלושה עד ארבעה נוסעים בבניין קיים – 250,000 – 360,000 ₪
- התקנת מעלית הידראולית בבניין קיים – 260,000 – 400,000 ₪
- התקנת לוח מציג קומה (כל תוספת מסך קומה 1,000 – 1,800 ₪) – 2,600 – 3,300 ₪
- לחצן מנעול הנשלט ע"י מפתח מורשה – 500 – 650 ₪
- מאוורר סטנדרטי – 1,300 – 1,900 ₪
- גנרטורים – קטן 40,000 – 60,000 ₪ וגדול 60,000 – 72,000 ₪
- גנרטור משותף לשתי מעליות – 76,500 – 90,000 ₪
איך נבחר טכנאי מעליות?
השוק המקומי מוצף בחברות המציעות תחזוק ותיקון מעליות. השירות הוא שירות יקר ועיניינו אספקת בטיחות מירבית ללקוחות.
עשו סקר שוק: בידקו מיקצועיות ואמינות של חברות לתחזוקת מעליות, בקשו מפרט של מחירים לבעיות נפוצות (על אף שמחיר הוא חשוב הוא לא אמור להוות הפקטור המרכזי בבחירת החברה שתספק שירות זה), בקשו המלצות של לקוחות בעבר ובהווה.
חשוב לבחור בקפידה את החברה ולהקפיד לפנות לחברה מוכרת שיכולה לספק חוות דעת של לקוחות קודמים שטופלו על ידה. העדיפו חברה שטרם ההתקשרות הפורמלית ביניכם תהיה מוכנה לבוא ולבדוק את המעלית ללא כל עלות.
שאלו על המקצועיות של טכנאי המעליות: היכן עבר הכשרה וכמה שנות נסיון יש לו.
השקיעו מחשבה במציאת חברה שתספק לכם שקט נפשי והרגשה בטוחה כל אימת שתשתמשו במעלית.
הזמן טכנאי מעליות דרך האתר